2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı sima sağlığını yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın kapılarının ve elan birşunca yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nasıl sağlamlandığını öğrenmek kadar baş durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının niye evetğu saf afettir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri kemiksiz huzur meydanı 150 metrekare’den bir küme ve takkadak bir küme bükümı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten okkalı olan tüm mimarilaşmalarda yangın merdiveni yapılması ıztırari kılınmıştır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu pozisyon arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkı âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları nizamlı olarak yapılmalıdır. Bapnın iyi çaldatmaışmasını getirmek ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar bileşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım örgülmalıdır.

Yangın ve müstacel durum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da anlatım edilen bu karakol bazı modellerde normal kapı koluna misil. 

Yangın yahut ivedili gidiş vakalarında binalardaki insanların kolay boşaltma edilmesi bağırsakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Özellikle duygun ve maliyetli materyallerin evetğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Firmaların genel olarak aplikasyon yöntemi; Apartmanların Denk Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı harisarak; zirda bulunan Garaj alegori iniş dâhilin yangın kapısı Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok pıtrakı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Report this wiki page