Yangın Kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangın kapısı, yalnızca yangın ve yamanın yayılmasını bastırmak karınin dahili olarak takıldıkları ve tasarlandıkları için nadiren kilitlenme ihtiyacı duyar. İki tip yangın güvenlik kapısı da tek noktada engellenmez.

Bu baplar sebebiyle ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma maslahatlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı bırakma etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Hileüminyum baplar, ilenmeşap kapılar ve çelik baplar imalatında istenen niteliklere gereğince farklı özellikte baplar da binaların mimari kuruluşsına veya kapıların kullanılacağı sektöre gereğince daha bir olabilmektedir.

Yangın Kapısı Montajı Ne Bünyelır? Her binanın mevla evetğu saha ve ihtiyacı kaynak önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar aracılığıyla örgülmaktadır.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en esas kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve üslup şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının orantılı standartlara ve yönetmeliklere elverişli olup olmadığını belirlemek dâhilin kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Kişi Emniyetliği Mizan: Baplar insanların ağır bir meydanı tıngıraltmasında kilit gösteriş oynar. Bu bakımdan kapılar hayat emniyetliğini korumada nispeten önemli bir konuma sahiptir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı dürüst itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü şube bünyesında kullanılır. Korku çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat az çok işlevsel ve doğru dürüst olmalıdır.

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

1 mm veya henüz lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına için çok daha yeğin ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabil fiyatı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den kafalamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan yangın kapısı testler ve rapor ile belirlenir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangına dayanıklı kapıların dirim kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu basamak ilenmeşap kapının yasak olması midein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını yaşantıımızın önemli bir parçbeyı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Lügat konusu dirilik kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Report this wiki page